Det yttre spelar för många en stor roll. Man vill se trevlig ut för sig själv och sin omgivning. Med hjälp av smink känner många sig bekvämare. Man tar fram tydliga linjer i ansiktet och kan även forma det lite som man vill. De som är riktigt duktiga på smink kan få en människa att se ut som någon helt annan med smink på. Det är ganska häftigt när man tänker på det. För att själv bli så duktig så är det träning, träning och ännu mer träning som gäller. Sen finns det även hur mycket tips och bra råd om smink man kan få på internet. Det finns även så man kan följa olika tutorial på olika sminkningar. För att lära sig sminka så måste man våga. Det gör inget om det blir fel, för det finns smink borttagning. Det är bara på det igen tills du lyckas med det du vill. Trots att du kan en sak, så kan det bli fel längre fram, så är det även för proffsen. 

Produkterna gör mycket 

För att lyckas med sminkningen är det givetvis enklare om man har bra produkter. Det ska vara produkter som passar ens hudtyp och färg. Som fondation, den rekommenderas att ha i en lite ljusare färg än vad man själv har. Detta för att minska risken att lämna sträck efter den. Det oändligt med paljetter och olika färger att trixa och hitta sin favorit sminkning med. Många har en vardaglig sminkning och en sminkning som är för fest. Såklart är den inte detsamma varenda gång utan skifter för det man känner för. För att bli bra på smink och produkter så är det träning som gäller. Det finns även så man kan gå snabbkurser för att lära sig grunderna. Det finns ingen regel för när man ska börja sminka sig, så det är heller aldrig för sent att ta tag i det och bli bättre på smink. 

Träna på smink vännerna 

Bara att sitta och sminka varandra med vännerna är så himla mysigt. Det är något man kan göra vare sig det är förberedelser för en utekväll eller om man bara vill ha en mysig tjejkväll. Genom att träna med vännerna får du även nya tips och dessutom får du öva på någon annan. Det finns många bra tekniker för att lyckas med en sminkning. Som att få till den perfekta bågen är inte alltid så enkelt. Men med hjälp av lite tejp så lyckas man nästan alltid att få bågen av eyelinern man är ute efter. Det är en sak som kan vara perfekt att göra på sin vän för att verkligen se det framför sig och lära sig tekniken man använder sig av. Smink är för alla som vill hålla på med det. Det går också att hitta i olika prisklasser, detta så alla har möjlighet till att hålla på med det. Givetvis kan kvaliteten skilja sig åt, men det innebär inte att det billigare är dålig. 

Author