Sommarlov, semester, lata sommardagar, då är det många av oss som gärna tillbringar tid ute i trädgården om vi har turen att ha en sådan. Att då ha en hängmatta att kunna lägga sig i, det är inte fel. Du som vill köpa dig en snygg, bekväm hängmatta, du kan kolla in https://hängmatta.se/. Men hur vet du då viken du ska köpa? Grejen är ju att det finns rätt många varianter att välja mellan. Dels är det så att de kan vara tillverkade i olika material, vara i olika modeller, ha olika färger och så vidare. 

Så för att du ska kunna hitta den rätt för dig, så är det bra att fundera på vissa saker. Bland annat var du ska ha den. Ska den vara ute och i så fall i trädgården nära träd, eller måste det finnas stativ så att du kan ha den på altanen eller bryggan?

Bra saker att ha i åtanke inför ditt köp av hängmatta

Det finns som sagt en del bra saker att ha i åtanke, före du köper första bästa hängmatta. Bland annat detta:

  • Hur många är ni som ska få plats?
  • Ska den användas av vuxna enbart, eller ska även barnen kunna använda den?
  • Ska den hänga kvar på samma plats hela sommaren, eller ska den gå att flytta på?
  • Ska den vara stor eller liten?
  • Ska det gå att sova i den under natten?

Om du vill att flera personer ska få plats samtidigt, så kan det vara smart att satsa på en så kallad dubbelhängmatta. Om det ska vara både vuxna och barn som använder den, så gäller det att anpassa storlek och höjd på den. Om du vill kunna flytta på den, så är det smart att satsa på att ha en modell med karbinhakar. 

Var vill du hänga din hängmatta?

Det går ju att sätta upp den på en plats i din trädgård och sedan låta den hänga där hela sommaren, om du vill det. Men det är inte fel att kunna flytta den ibland. Särskilt om du vill njuta av solen ibland och skugga ibland. 

Har du träd, så är det ju en naturlig fästpunkt och kan då vara där du sätter den. Saknas detta, så kan du satsa på att fästa den i stolpar, alternativt köpa en av dem med stativ.

Hitta en hängmatta som passar dig

Som tidigare nämnt så finns det ju rätt många, olika varianter att välja på idag. De kommer i olika modeller, i storlekar, i olika material, i olika färger samt att de kan kosta olika mycket. Bland annat finns det den colombianska hängmattan, i tyg, den brasilianska hängmattan, i tyg så väl som den amerikanska variant som har vadderat tyg.

Du har även den mexikanska hängmattan, som är en variant i nät. 

Det kan vara smart att testa i en butik, hur de olika hängmattorna känns att ligga i, före du köper en. Det så att du vet att den är bekväm!

Author